Barcelona, Neymar capai persetujuan, tamatkan perselisihan kontrak

0

BARCELONA dan Neymar telah mencapai persetujuan baik untuk mengakhiri perselisihan mereka yang sudah lama berlaku mengenai kontrak penyerang Paris Saint-Germain itu.
Pemain antarabangsa Brazil itu mendakwa dia memiliki Euro 43.6 juta dalam bonus yang belum dibayar oleh kelab gergasi LaLiga, Barca.

Neymar menegaskan bahawa dia dibayar sejumlah besar sebagai bonus kesetiaan, setelah menandatangani kontrak lima tahun baru dengan kelab Catalan pada 2016.

Seorang hakim memihak kepada Barca pada bulan Jun 2020, memerintah Neymar membayar bekas majikannya sebanyak Euro 6.7 juta. Barca semalam mendedahkan bahawa kes itu kini ditutup.

Satu kenyataan kelab mengatakan: “Barcelona mengumumkan bahawa pihaknya telah memiliki perselisihan faham dengan dengan bekas pemain, Neymar da Silva Santos Junior.
“Oleh itu, kelab dan pemain telah menandatangani perjanjian untuk mengakhiri prosiding undang-undang yang ditangguhkan antara kedua belah pihak: tiga tuntutan dalam bidang kuasa buruh dan satu proses sivil.”

Neymar menyertai PSG dengan bayaran rekod dunia berjumlah Euro 222 juta pada bulan Ogos 2017.

Sumber: Astro Awani

Leave A Reply

Your email address will not be published.